Blog Inspectie 2.0 so

De blog van Chris Van Woensel, onderwijsinspecteur secundair onderwijs sedert 1 september 2010!

11 januari 2018

2018: Een nieuwe lente, een nieuw geluid?

Aan alle lezers wens ik traditiegetrouw een gelukkig nieuwjaar. Het zou beter zijn als ik het bij deze traditionele wens laat. Je voelt me al aankomen op mijn kousenvoeten: ik ga deze wens wat invullen, het is sterker dan mezelf. Wie weet, misschien is dat wel de eigenschap waardoor ik uiteindelijk bij de onderwijsinspectie terechtkwam?

I believe in kindnessSamen met de 14de Dalai Lama, Tenzin Gyatso, in één van onze kwaliteitskranten op 31 december 2017, wens ik iedereen liefdevolle aandacht, hier en nu, op het werk en thuis. Liefdevolle aandacht krijgen én geven.

 

 

 

Verkeersborden werkenWant de essentie van zijn boodschap gaat niet over het eigen geluk en welzijn, maar dat van alle medemensen, onafhankelijk van ras, nationaliteit, geloof, inkomen of onderwijsniveau. De mens is een levend wezen dat in gemeenschap leeft, zo stelde Aristoteles al héél lang geleden. De toestand van die gemeenschap heeft een grote invloed op het individuele welzijn. Dus wens ik, samen met de filosoof Patrick Loobuyck een week later in diezelfde krant, jou en mij een gezonde samenleving toe. En daar kunnen we allen aan meewerken.

Partner in kwaliteitDe onderwijsinspectie geeft alvast binnen haar eigen domein concreet vorm aan de hoop dat het anders zal zijn in 2018. En zo snel dat de wet niet kan volgen … Maar daarover later meer.